Brewing Method · Coffee Gear

French Press Coffee

One shot black coffee for this morning. Kali ini pake kopi House Blend dari Exelco. Rasanya light and fruity with less acidity. Karena brewingnya pake French Press maka coffee beans harus digiling kasar. Kekurangan French Press adalah coffee ground terlalu lama terpapar air panas. Ini terjadi kalo dalam sekali seduh nggak langsung habis dituang ke cangkir.

French Press

As we know, bubuk kopi yang terlalu lama terpapar air panas akan keluar burnt taste alias rasa gosong-gosong gimana gitu. Idealnya sih antara 4 – 5 menit saja waktu penyeduhannya. Jadi kalo beli French Press sesuaikan ukurannya dengan kebutuhan.

#learningaboutcoffee

***

Posted on Facebook November 15th, 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s